Annemarie Kloos

Na het VWO heb ik in 1984 de studie verpleegkunde afgerond.


Het werken met mensen in verschillende velden van de  gezondheidszorg gaf mij veel voldoening en de laatste vijftien jaar ben ik, na een met succes afgeronde Lerarenopleiding Verpleegkunde, nog steeds actief als docent E.H.B.O.


In 2004 heb ik met mijn zus Stephanie, die in 1997 naar Toscane emigreerde, ToscanaFesta opgericht.


Haar expertise en netwerk in Toscane in combinatie met mijn aanwezigheid in Nederland zorgt voor een heel directe en transparante werkwijze.


Stephanie en ik zijn nu al tien jaar actief met het organiseren en begeleiden van huwelijken voor Nederlandse, Vlaamse en Engelse bruidsparen. Elk bruidspaar is uniek en daarmee heeft elk huwelijk een heel eigen karakter. Ik ervaar het als een voorrecht om een bijdrage te mogen leveren aan zo’n bijzondere dag als de huwelijksdag en ben van mening dat het onze kracht is om de huwelijksdag in Toscane altijd perfect te laten aansluiten bij de wensen en verlangens van onze bruidsparen.

 Stephanie Kloos

Ik ben Stephanie Kloos en ik woon sinds 1997 in Siena, de stad waar ik ter afsluiting van mijn studie Europese Studies met als hoofdvak Italiaanse taal – en letterkunde een jaar heb gestudeerd. Hier heb ik ook mijn man Franco leren kennen, ‘ per amore’ ben ik toen naar Italie verhuisd. Ons huwelijk heeft zowel in Nederland als in Italie plaats gevonden, het burgerlijk huwelijk in Lisse en het kerkelijk huwelijk in een Romaans kerkje vlakbij Gaiole in Chianti.


Na mijn afstuderen heb ik in Amsterdam bij een reis- en congresorganisatie gewerkt wat ik altijd een boeiende  sector heb gevonden. In Siena werd ik op een dag gevraagd om een huwelijksplechtigheid te vertalen voor een Amerikaans echtpaar. Toen ontdekte ik het werk van een weddingplanner waar ik meteen enthousiast van werd. Samen met mijn zus Annemarie hebben we negen jaar geleden ToscanaFesta opgericht en wij verzorgden al meer dan 170 huwelijken. Ik ben echt trots op mijn werk en op het grote sociaal netwerk dat ik heb opgebouwd. In zestien jaar tijd heb ik veel van het land, het volk, de maatschappij en de cultuur leren kennen en dit komt mij prima van pas bij het zoeken naar de mooiste en beste Toscaanse locaties en het inschakelen van de juiste dienstverleners. Het is heel bijzonder samen met mijn zus een bedrijf te hebben opgestart, we zitten goed op een lijn en daar komt bij dat het dagelijks contact met haar mij het gevoel geeft dicht bij de familie te zijn. Sinds kort hebben we Bregtje bij onze organisatie betrokken. Met behulp van extra assistentie bieden we onze bruidsparen extra service door altijd snel te antwoorden.


Ik doe mijn werk met heel veel plezier en gedrevenheid en heb er alles voor over om deze belangrijke dag van de bruidsparen zo fantastisch en goed mogelijk te laten verlopen. Mijn man zegt altijd "sembra che stai organizzando il tuo matrimonio" oftewel "het is net alsof je je eigen bruiloft aan het voorbereiden bent".

Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie
www.toscanafesta.nl
TF gaat geen zee te hoog!