Castellina in Chianti

Trouwen in een middeleeuws fort

Castellina in Chianti is een fraaie plaats in Toscane om te trouwen

Castellina in Chianti is een klein Toscaans dorp op 25 kilometer van Siena met 2600 inwoners.  
Het is in de 13e eeuw gebouwd op een bergkam. Het oude centrum is uit de middeleeuwen, getuige bijvoorbeeld de prachtige, overwelfde straat met bars en winkels Via della Volte, die langs een van de muren loopt. Het is van Etruskische oorsprong.
Een groot deel van de dikke muren, vierkante torens en een van de twee originele poorten, die in 1400 door de Florentijnen zijn gebouwd, zijn nog te bewonderen.


Op het hoogste punt van het dorp ligt een machtig, trots fort La Rocca uit de middeleeuwen, dat perfect is gerestaureerd.  
Het raadhuis van het dorp is gehuisvest in dat imposante La Rocca in het centrum. Er is een fraaie en intieme trouwzaal (foto rechtsboven) met veel sfeer en romantische verlichting. Je waant je in lang vervlogen tijden. Je bruiloft in Italië krijgt allure!


Enkele bijzonderheden

De ceremonie is in het Italiaans en wordt geleid door de burgemeester of een van zijn ambtenaren. De vertaling wordt simultaan door Stephanie verzorgd.

De plechtigheid duurt 20 – 35 minuten en kan muzikaal worden omlijst. ToscanaFesta kan daar voor zorgen.

Trouwtijden en kosten

Er kan op iedere dag van de week worden getrouwd.

  • Van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur. Leges € 800.-
  • Dinsdag en donderdag van 15.00 tot 17.00 uur. Leges € 800.-
  • Zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur  en van 15.00 tot 17.00 uur. Leges € 1.000.-
  • Zondag van 9.00 uur tot 12.00 uur. Leges  €1.000.-

Er is een korting van € 200.-op de leges als je in (de omgeving van) Castellina accommodatie boekt..Na de plechtigheid kan een toost worden uitgebracht op het plein tegenover het raadhuis. Vlak bij het raadhuis bestaat in een trattoria/bar gelegenheid de lunch te gebruiken. Voor de lunch of het diner zijn er verschillende mogelijkheden.

Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie
www.toscanafesta.nl
TF gaat geen zee te hoog!