Trouwen in Certaldo Alto

Middeleeuws Toscane bij Boccaccio thuis

 

Certaldo Alto is een knus, romantisch en goed bewaard middeleeuws dorp in het hart van Toscane met middeleeuwse huizen en palazzo's van roodbruine steen. Het ligt 45 kilometer van Siena en 50 kilometer van Florence.
Certaldo is de geboorteplaats van de schrijver Giovanni Boccaccio ('Decamerone' 14e eeuw); zijn huis is nu een museum.
Certaldo Alto is gelegen op de top van een heuvel. De ligging is prachtig en bijzonder schilderachtig, omgeven als het is door een typisch Toscaans landschap van glooiende heuvels met cipressen.

Het raadhuis is gelegen in het historische deel van het dorp Certaldo Alto, in het 11e eeuwse Palazzo Pretorio. De façade van dit middeleeuwse fort is versierd met wapens en heraldische figuren van de Vicari.  Binnenin het Palazzo Pretorio zie je verbazingwekkende fresco’s en schilderijen en ook interessante herinneringen aan de Etrusken en de Middeleeuwen.


Het huwelijk wordt voltrokken buiten in de romantische sfeer van de betoverende middeleeuwse binnenhof of in een van de binnenkamers met fresco’s.

De ceremonie wordt voltrokken door de burgemeesterof een van zijn ambtenaren en Stephanie zorgt voor de vertaling in het Nederlands. De duur van de plechtigheid is 20 – 35 minuten.


Tijden en kosten

  • Maandag – dinsdag –woensdag – donderdag – vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur  
  • Dinsdag en donderdag van 15.00 tot 17.00 uur  
  • Zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur 

De legeskosten bedragen  € 425.-

 

In de Toscaanse bars, die vlak bij het raadhuis zijn gelegen, kan je genieten van een prosecco toost met bruidstaart of andere lekkernijen.

Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie
www.toscanafesta.nl
TF gaat geen zee te hoog!