Trouwen in het stadhuis van Siena

In het middeleeuwse stadscentrum van Siena ligt het indrukwekkende schelpvormige plein de 'Piazza il Campo'. Het plein is zonder meer een architectonische schat en is vooral bekend omdat hier de 'Palio' wordt gehouden, een spectaculaire paardenrace die twee keer per jaar tussen de verschillende stadswijken le contrade plaatsvindt.


Aan het plein ligt het in de veertiende eeuw gebouwde stadhuis de 'Palazzo Pubblico' dat geflankeerd wordt door een karakteristieke klokkentoren, de Torre del Mangia. In dit meest elegante gotische paleis van Toscane waarin tevens het Stedelijk Museum is gevestigd, zal in de Sala del Concistoro jullie huwelijksplechtigheid plaatsvinden. Deze zaal waar vroeger het Sienese stadsbestuur bijeenkwam is rijk aan allegorische plafondschilderingen en wordt versierd door een majestueuze kroonluchter. Een unieke locatie om elkaar het jawoord te geven!


Na de huwelijkssluiting wordt in de Sala del Mappamondo voor de fresco 'Maestà' van Simone Martini de groepsfoto gemaakt. Vervolgens wordt het gezelschap naar de uitgang begeleid terwijl jullie samen met de fotograaf de overige museumzalen zullen bezoeken die dienst zullen doen als decor van jullie trouwreportage.
De reportage wordt afgesloten met een aantal foto’s bij de uitgang van het stadhuis waar jullie feestelijk door jullie gasten worden onthaald met rijst en  rozenblaadjes. Daarna volgt een sprankelende toost op jullie huwelijk in één van de gezellige aan het plein gelegen osteria's !

In het stadhuis van Siena kan van maandag tot en met zondag worden getrouwd om 10.00 ; 11.00; 12.00, 16.00; 17.00 en 18.00 uur

Leges van het stadhuis :
€ 700 ( maandag tot en met vrijdag)
€ 800 ( zaterdag en zondag)

 

Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie
www.toscanafesta.nl
TF gaat geen zee te hoog!