Interessante Informatie

De trouwplechtigheid

Het burgerlijk huwelijk in Italië wordt gesloten ten overstaan van de burgemeester of een

ambtenaar van de burgerlijke stand. Als je in Siena trouwt gebeurt dat in het Palazzo Pubblico, het stadhuis. De trouwzaal is de Sala del Concistoro met fraaie fresco’s van de grote kunstenaar Domenico Beccafumi uit de 16e eeuw. De zaal bevat stoelen voor ongeveer 40 personen. Kinderen zijn er van harte welkom. Na afloop worden in de aangrenzende museumzalen, die fabelachtige fresco’s bevatten, de eerste bruidsfoto's gemaakt.

 

 

Het burgerlijk huwelijk kan in Siena worden gesloten op iedere dag van de week, dus ook op zaterdag en zondag. En op de volgende uren: 10.00 – 11.00 – 12.00 – 16.00 – 17.00 en 18.00 uur.
Het stadhuis is gesloten op Nieuwjaarsdag, eerste Paasdag, eerste Kerstdag,  en de dagen van de Palio: van 29 juni tot 6 juli en van 13 tot 19 augustus. Ook op 1 mei en 2 juni is het stadhuis gesloten.

Voor de ondertrouw (ca. 2 dagen tevoren) spreken we in overleg met jullie en de afdeling Burgerzaken van het stadhuis een geschikte dag en uur af. De getuigen hoeven hierbij niet aanwezig te zijn.

De leges van de gemeente zijn voor 2015 vastgesteld op € 1.000.- voor de dagen maandag tot en met vrijdag en voor de zaterdag en zondag op € 1.500.-
Het is verstandig om tijdig met ons te bespreken wat je moet doen als er sprake is van een (ontbonden) geregistreerd partnerschap of een echtscheiding. Bij een huwelijk in het buitenland luisteren de aanvraagtermijnen van de documenten nauw.  

 

Huwelijkse voorwaarden moeten voor het huwelijk in Italië eerst bij een notaris in Nederland worden vastgelegd.

Voor een kerkelijk huwelijk, RK of Hervormd, bestaan ook goede mogelijkheden. Bij een RK huwelijk is een apart burgerlijk huwelijk niet nodig. Dat is dus anders dan in Nederland. De ondertrouw is net zoals in Nederland wel vereist. 

Helaas laat de Italiaanse wet geen burgerlijk of kerkelijk homohuwelijk toe maar een heel zinvol alternatief is een sfeervolle ceremoniële blessing die op de locatie of elders kan worden gehouden.  

 

Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie Trouwen in Italie
www.toscanafesta.nl
TF gaat geen zee te hoog!