IL PALIO

IL PALIO

De Palio is het belangrijkste evenement dat in de stad Siena wordt georganiseerd en vindt elk jaar plaats op 2 juli en 16 augustus. In de Palio verschillende Contrade, oftewel de “zones” waarin de stad is verdeeld, dagen elkaar uit in een gepassioneerde paardenrace op Piazza del Campo.

Siena is verdeeld in 17 stadswijken: Aquila, Bruco, Chiocciola, Civetta, Drago, Giraffa, Istrice, Leocorno, Lupa, Nicchio, Oca, Onda, Pantera, Torre, Selva, Valdimontone, Tartufa, Pantera. De wijken die concurreren zijn 10 waarvan er 3 worden geëxtraheerd. Voor de officiële race worden 6 tests uitgevoerd, één in de ochtend en één in de late avond. Jockeys rijden altijd zonder zadel. De prijs van de Palio is de zogenaamde “drappellone”, oftewel een doek dat telkens door een andere kunstenaar is ontworpen.

De Palio is ongetwijfeld een unieke kans om alle warmte en passie van de stad Siena te ervaren. Mocht je in de gelegenheid zijn om deel te nemen aan de Palio-race, dan raden we je aan deze niet te missen, want het zal moeilijk voor je zijn om weer deel te nemen aan zo’n boeiend feest.