Toscane aan de huwelijkstafel

Toscane aan de huwelijkstafel

De Toscaanse keuken is de meest authentieke van alle Italiaanse regionale keukens. De chef-kok biedt u echte smaken, natuurlijke ingrediënten en recepten van de Toscaanse culinaire traditie, ook vergezeld van enkele van de beste wijnen en extra vierge olijfolie ter wereld.

Voor het aperitief worden vleeswaren en kazen geserveerd, bijvoorbeeld Toscaanse pecorino (uitsluitend geproduceerd met schapenmelk en natuurlijk gerijpt) en Cinta Senese vleeswaren (vleeswaren verkregen van een oud en zeldzaam Toscaans varkensras met zwart haar en lichte kleur). Als voorgerecht raden we pappardelle of pici met wildzwijnsaus aan. Als tweede gang Chianina of Florentijnse steak. Als toetje tenslotte de bruidstaart, cantucci en ricciarelli.

Cantucci e vinsanto

Op elke Toscaanse tafel vind je vinsanto (de traditionele Toscaanse rozijnenwijn) vergezeld van de altijd aanwezige cantucci (amandelkoekjes).